Viktig uppdatering av SafeLink Bankgirolink till version 9.7 för stöd av QR-kod i mobilt BankID! Läs mer:

Safepax Giro 5-anv

Safepax Giro 5-anv

Vem kan ändra i dina filer?

I affärssystemet håller man noga reda på användaridentitet och behörighet. Olika roller gör att endast utvalda personer kommer kan arbeta med leverantörsbetalningar, löneutbetalningar,etc. När betalningsfilen skall skickas används bankens säkerhetslösning, med id-kort, pin-koder och kryptering. Det finns dock en svag länk där emellan Betalningsfilerna ligger ofta okrypterade på disk en tid mellan att det skapas tills de sänds - en risk som bl.a. revisorer påpekar. För statliga myndigheter är det ett explicit krav på att inte lämna denna säkerhetslucka öppen, risken bedöms vara för stor. 

Vill man höja säkerheten och täppa till även den luckan är lösningen Safepax Giro - ett beprövat verktyg som statliga myndigheter använt i många år. 

Funktion

Safepax Giro installeras på den server där betalningsfilerna skapas och konfigureras att bevaka katalogen där betalningsfilerna skapas. Så fort en betalningsfil skapats, tar Safepax Giro hand om filen och krypterar den. Nu ligger filen insynsskyddad och förändringsskyddad i väntan på betalning. Ingen kan varken läsa eller förändra innehållet i filen. 

När filen sedan sänd kommer den att automatiskt dekrypteras i samband med att en behörig person sänder filen till banken. Då byts säkerheten till bankens säkerhetslösning, utan att användaren märker något - Om ingen försökt ändra i filen, då upptäcker Safepax Giro det och larmar!

Om säkerhetsmetoden PGP är vald kan filen skickas som den är till SEB via internetbanken.

Kompatibel med

Safepax Giro är kompatibel med 

- Safelink BankgiroLink

- Safelink Corporate BankgiroLink

- Safelink Corporate Danske Bank

- Nordea/PG GiroLink

- SEB Upload (PGP)

Hur köper man?

Safepax Giro köps i form av en engångssumma för en licens samt en årlig avgift. Denna licens ger rätt att sätta upp fem stycken övervakningar på en server, vilket räcker för de allra flesta. Årsavgiften är1 900 kr per år och ger bl.a. rätt till fri support och programuppdateringar inom version 3.

Systemspecifikationer

Windows 7, Windows Server 2008 R2 eller senare. 

Relaterade produkter

SafeLink Corporate Danske Bank

SafeLink Corporate BankgiroLink

SafeLink BankgiroLink

Kontakta mig

En faktura kommer via epost efter köpet gått igenom.
Ange 245 här (spamskydd)

Icon